Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Kindlund Uvrugby

UV-Rugby


Vi tränar UV-rugby på Torsdagskvällar kl 20.30 -22.00 i Karlskrona Simhall
Nya deltagare är mer än välkomna, både killar och tjejer. Vi har för närvarande spelare från yngre tonåren och upp till över 40 år.

Ansvarig UV-rugby:

Mårten Kindlund 0706-801901

This is a mailto link

 

I UV-rugby (undervattensrugby) är det inte bara bollen du behöver hålla reda på. Även motståndaren attackerar dig från alla dimensioner vilket gör UV-rugby till den enda riktiga 3D-bollsporten! Sporten spelas i den djupa delen av en bassäng. Utrustningen består utav fenor, cyklop, snorkel samt vita eller blåa mössor och badkläder. Målen, som består av två (stål)korgar, är placerade på botten av vardera långsidan. Man spelar med en boll som sjunker och som går att passa ett par meter under vattnet.

Laget är uppbyggt av två målvakter, två backar och två forwards. På bassängkanten finns sex avbytare vilka man får byta fritt med genom hela spelets gång. Ytterligare tre reserver finns och kan bytas in under spelets gång.

Matcherna spelas i 2x15 minuter effektiv tid med 5 minuters paus mellan perioderna. Utvisning kan utdömas till spelarna om de brutit mot någon regel och denna varar då i 2 minuter. Spelet övervakas av två vattendomare samt en landdomare.

Det lag som har placerat bollen flest gånger i motståndarens korg vinner. Detta är den enda sport i världen där man spelar i tre dimensioner samt att det är en av de få lagsporter där män och kvinnor tävlar på samma villkor.

Det är ej tillåtet att attackera någons utrustning, attack på icke bollförande spelare, attack på korg (hålla i den), boll över vattenytan…

 

SENASTE NYTT:

2016-12-12

I helgen var det dags för omgång 3 i allsvenskan i Malmö.

UVR Sydöstra (bestående av Alpha Divers Carlskrona, Sydkusten SDK Karlshamn samt Kristianstad och Osby) mötte först Felix ifrån Göteborg. Resultatet blev 2-1 till motståndarlaget.

"Tyvärr kom vi inte in i vårt eget spel förrän till andra halvlek och då var det försent. På pappret borde vi ha vunnit men fick det inte att stämma alls i första halvlek. Vi fick dock en straff framarbetad av Mårten Kindlund och Mikael Rosendahl, som förvaltades fint av Joel Nilsson. En exakt likadan straffsituation borde även ha utdömts , då målvakten igen kilade fast sig i korgen som flyttade sig en meter trots solklar målchans. Men det är sånt som händer"

I den andra matchen mötte laget Malmö Triton och resultatet skrevs till 17-0. 

"Vi visste på förhand att det skulle bli en svår match eftersom de vann mot
oss med 4-0 senast, då med ett reservbetonat lag. Denna gången ställde de upp på hemmaplan med stora delar av sitt Euroleague lag så det blev en rejäl stjärnsmäll för oss. Dock väldigt nyttigt då vi inte hängde med huvudena utan försökte ändå göra vårt bästa denna gången. Mot Felix bytte de ut sina bästa spelare och vann då med 4-1. Vi får se det som en komplimang att de trodde att de behövde mönstra bästa laget mot oss"

"Detta året är ett prövoår för oss och vi håller på att balansera ihop ett lag utifrån vilka som vill och kan spela, vi har ju inte spelat seriespel på 6 år. Det är en pågående process att få de nya debutanterna som Joakim Tenglin att komma in i laget tillsammans med comebacker ifrån Mikael Svensson, Mikael Rosendahl (fd Andersson) och Staffan Rosenius. Den sistnämnde hade inte spelat match på 34 år (!) så vi är ett kul och blandat gäng!" avslutar lagledare Mårten Kindlund

Nästa omgång sker 28 januari i Trelleborg mot just Trelleborg och Esurf ifrån Eslöv. 

 

2016-10-19

I lördags spelades det seriespel i UV-rugby i Väggabadet, Karlshamn. Det är första gången sedan 2010 som ett lag från Blekinge deltar. Det är det nya laget UVR Sydöstra som består av Alpha Divers Carlskrona, Sydkustens SDK (Karlshamn), Kristianstads SDK och SDK Dykex Osby som skapat ett gemensamt lag.

 

”Vi har tidigare haft ett lag ihop för cupspel, men nu var tiden mogen för att hänga på i allsvenskan med 6 omgångar varav vår första skedde på hemmaplan, säger lagledare Mårten Kindlund.”

 

Resultaten skrevs till 5-0 mot Trelleborg och 0-4 mot Malmö Triton. 3 mål av Linus Norén, ett av Henrik Lundh och ett av Monika Grunditz.

 

”Det gick över förväntan. Segern mot Trelleborg var riktigt meriterande, siffrorna brukar vara det omvända. Malmö som är ett av Sveriges allra bästa lag kom inte med det allra starkaste laget, men har alltid en hög lägstanivå. Vi har ännu inte samlat ihop vårt bästa lag, denna gången hade vi ett väldigt blandat lag med tre debutanter, bla Alexander Carlsson från Alpha Divers Carlskrona som gjorde mycket bra ifrån sig. Extra kul är att två fd blekingespelare i form av Joakim Nilsson och Linus Norén valt att förstärka laget, de har mångåriga meriter från landslaget”

 

Nästa omgång sker i Malmö 10 december, då laget möter Malmö Triton och Felix från Göteborg.

2016-09-19

Efter en mycket lyckad sommar i utomhusbadet i Rödeby är vi i full gång inomhus i Karlskrona simhall igen 

2016-03-04

SVT var och filmade oss på sportlovet, se denna länk!

 

2015-10-19

I helgen spelades Esurf cup i Eslöv. Blekingelaget från Alpha Divers Carlskrona/Sydkusten Karlshamn kom på femte plats av sex deltagande lag.

"Med tanke på att vi bara var 6 spelare i laget (vilket är minimum för att ens få starta en match) och alltså helt saknade 6 avbytare så gick det bättre än förväntat. I två av matcherna rann resultatet iväg när vi i panik behövde byta positioner. I övrigt gjorde samtliga spelare mycket bra ifrån sig och de andra lagen var mäkta imponerade att vi kunde stå för ett sånt motstånd. I matchen mot cupvinnarlaget Trelleborg stod vi emot under lång tid och förde till och med spelet. Till våren spelar vi Amager cup i Danmark, då är det betydligt fler spelare som kan vara med och våra nya duktiga juniorer och nybörjare kommer slussas in i laget" - meddelar lagledare Mårten Kindlund

 

image1 

(Fr.v. Joel, Victor, Sarah, Mårten, Ulrika och Christoffer)


Grundspel mot;
Kristianstad 9-1
Felix (Göteborg) 1-8
Trelleborg 1-5
Malmö Triton 2-7
Esurf (Eslöv) 0-4

Match om 5:e plats;
Mot Kristianstad 9-0

 

2015-01-07

Idag fick vi inbjudan till Amager cup i Köpenhamn som sker lör 21 mars 2015. Kolla mer info under cup-fliken. Är en kul cup med tillhörande fest :-)

 

2015-01-07

Gott nytt år! Nu är jule-pausen slut och imorgon torsdag 8/1 kör vi igång igen kl 20.45, välkomna nya som gamla spelare!

 

2014-09-18

Efter en kul och solig sommar i Rödeby utebad med beachvolley som uppvärmning är vi nu tillbaks inne i stans simhall igen. Välkomna på torsdagar kl 20.45 med möjlighet till extra träning i Karlshamn på måndagar kl 19.30, hör gärna av dig om du har några frågor.

 

2014-05-13 

Sista extraträningen i Karlshamnvar igår måndag 12/5. Sista inomhusträningen i Karlskrona för säsongen är tors 12/6 (eg lör 14/6). I sommar tränar vi utomhus i Rödeby för första gången på många år. Träningarna pågår mellan måndag 30 juni och måndag 11 augusti. Drop-in/landuppvärmning kl 18, ombytta/i vattnet kl 18.45-19 och träning till kl 20. Perfekt! Ett försök görs med anmälningar via kalender för att hålla koll på hur många vi blir på träningarna. Kontakt: Mårten Kindlund 0706-801901

 

2014-05-13 BLT-Sydöstran angående El Rio cup 2014

 

(sorry ni får zooma)

 

Visa bild.JPG i bildspel

 

2014-04-09 BLT-Sydöstran

"I helgen debuterade Alpha Divers Carlskronas nya uv-rugbylag i en cup i Köpenhamn.

 - Med hela åtta debutanter är en sjundeplats av nio lag mer än godkänt och speglar egentligen inte verkligheten då vi tyvärr inte hade marginalerna på vår isda i fler amtcher, säger lagledare Mårten Kindlund

Cupen riktar sig till lag strax under elit så det var mycket utvecklande för de nya spelarna, varav flera bara tränat i ett par veckor."

 

2014-04-08

Nu har vi en egen Youtube-kanal, klicka här!

 

2014-04-08

Info från cupen på Amager i Köpenhamn finns nu upplagt! Även alla foton i bild-biblioteket.

 

2014-01-02 

Träningarna börjar äntligen idag igen! (torsdagen den 2:e januari 2014). Nu tar vi nya tag inför en ny säsong som innehåller kul träningar (förhoppningsvis många både gamla och nya spelare), några cuper (ev Danmark i april och El rio i maj eller varför inte Spanien till sommaren?) samt omgång två av två i division 1. Jag hoppas även att vi kan utöka samarbetet med Sydkusten Karlshamn genom att bli medlemmar där och kunna träna där på måndagar (vi lämnar Karlskrona vid 18.30-tiden och är hemma vid 22-tiden).

 

2013-12-23

Info om cupen på Amager (Köpenhamn) lör 5 april 2014 finns nu upplagd. Anmäl dig i gästboken/deltagarlistan.

 

2013-12-20

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

önskar Mårten och laget 

 

2013-12-20

Bilderna som togs inför reportaget i tidningen Mitt Karlskrona har nu lagts upp under bilder.

 

2013-12-18

Nu börjar planeringen inför Sportlovet 2014:

Förening/Arrangör: Alpha Divers Carlscrona

Aktivitet: UV-rugby för ungdomar

Plats/Lokal: Karlskrona Simhall, Norra Kungsgatan 32, 371 33 Karlskrona

Dag 1: Torsdag 20/2 2014 Tid: 20.30-22.00 Dag 2: Lördag 22/2 2014 Tid: 17.00-18.00

Målgrupp för aktiviteten, ålder: Från 13 års ålder. Vi vänder oss till: Tjejer: JA, Killar; JA

Vi kräver föranmälan för aktiviteten: NEJ, Ingen föranmälan krävs. Har du egen utrustning ta gärna med den!

Kontaktperson för denna aktivitet: Mårten Kindlund 0706-801901 This is a mailto link

 

2013-11-12 BLT-Sydöstran

Alpha Divers vann två av tre i premiären. När den första omgången av division 1 avgjordes i helgen vann nystartade UV-rugbysektionen i dykklubben Alpha Divers Carlskrona två av tre matcher, detta tillsammans medspelare från Sydkusten Karlshamn samt Kristianstad.

- Med tanke på förutsättningarna att vi inte var samspelta tycker jag att det gick över förväntan, det bådar gott inför returen i vår, säger Alpha Divers Carlskronas lagledare Mårten Kindlund.

Alpha divers slog Felix med 16–3 och Trelleborg med 9–3 men föll mot Esurf, 3–12.

Uppdaterad: 16 DEC 2016 15:25 Skribent: Mårten Kindlund
E-post: This is a mailto link

  

Dags att betala medlemsavgift för 2022.
Instruktioner finns på sidan Föreningen/Medlemsavgifter.Pröva på UV-Rugby

Du ska vara 13 år eller äldre och ha god vattenvana,

PS, Ta med kompisen så blir det ännu roligare.

 

Pröva på Fridykning

Flera haj-grupper att välja på beroende på kunskapsnivå
Småhajarna för dom minsta och Tigerhajarna för dom större.

 

Sportdykning

Avrosta dig på våra bassängtider.
 

 

Postadress:
Alpha Divers Carlscrona - Sportdykning
Hampus Prahl, Johannesbergvägen 26
37342 Rödeby

Kontakt:
Tel: 0733492225
E-post: alphadiverskarlskron...

Se all info